سفارش تبلیغ
صبا ویژن

88/10/5
1:37 صبح

دو برداشت متفاوت از تاسوعای عباسی...

بدست اسماعیل معنوی در دسته

خیلی فکر کردم که اگر شب تاسوعا بخواهم مطلبی بنویسم باید از کجا شروع کنم/دو نکته به ذهنم رسید اولی دلم را شکست و دومی امیدوارم کرد.
 به یاد لحظه ای افتادم که در مقاتل آورده اند شمر ملعون برای حضرت ابالفضل و برادرانش امان نامه فرستاد، عباسی که یک عمر در خدمت مولا بود حالا اینگونه شرمگین شده و این جسارت شمر را تحمل کرد.اما نکته ای دیگر که می توانم توشه خودم از محرم امسال قرارش بدهم زمانی است که حضرت ابالفضل (علیه السلام)از امام زمان خود اذن میدان رفتن و جهاد می خواهد. امام حسین (علیه السلام) ظاهرا به ایشان می گوید که برای کودکان ابتدا آبی تهیه کند و حضرت با شنیدن این دستور ولی خود تمام توان خود را در این راه مصروف میکند/ نکته دقیقا همین جاست برخی از ما فقط زمانی دم از ولایت پذیری می زنیم که دستورات امام زمان و یا نائب فقیهش طبق میل ما باشد و درغیر اینصورت توجیهی برای کار خود درست میکنیم و شانه خالی میکنیم حضرت عباس هم می توانست بگوید من جنگاور مشهوری هستم و بهتر است برای مبارزه میدانی بروم !!! اما ایشان بهترین کار را همانی می دانند که امام زمانشان از او درخواست کرده وامر کرده ... بیهوده نیست که در زیارت نامه اش میخوانیم( السلام علی العبد الصالح المطیع لالله و لرسوله و لامیرالمومنین و للحسن و الحسین ... 

88/9/21
10:47 عصر

بازهم بوی سیب...(یادداشت آرشیوی14/9/87)

بدست اسماعیل معنوی در دسته محرم، عاشورا، حسین

کم کم بوی معطر سیب دل های بیدار را گرما می بخشد. بارها وبارها قصه سیب را شنیده ایم و بوی دلنوازش که اهل آسمان آن را نمادی از مادر خوبیها می دانند.

گویند شبهای جمعه مادری در سرزمینی به نام قادریه به دیدار فرزندش می رود وهمه خوبان هستی از ازل وشاید تا ابد میهمان آستان کریم اویند.اما چرا سیب؟ سیب که نمادی از لطافت، مهربانی، آرامش و بسیاری از خوبیهای دیگراست چه نیکو توانسته عشق ومحبت میان زهرا (که سلام خدا بر اوباد) وحسین (که درودخدا بر اوباد) را برای ما خاکیان ملموس کند.

اندک اندک نوای طبل هایی که در سینه فریاد عدالتخواهی هستند به گوش می رسد، کم کم فریادهای

یاحسین(که درودخدا بر اوباد) که پرواضح است نه شیون وناله برای یک مرده بلکه فریاد رسا وشیوایی است که راه روشن مبارزه با ظلم وحمایت از مظلوم را مشخص می کند در جان ها بلند می شود.

اگر روزگاری یزیدی بود و حسینی و زینبی، امروز یزیدهای زمانه که چه فراوان هم شده اند در مقابل حسین هایی قرار گرفته اند که مظلومانه فریاد هل من ناصر ینصرنی سر داده اند فریادی که تا عمق همه ممالک بلند شده وعده ای نیز لبیک گویان به وادی حق پیوسته اند. وچه بدبختیم اگر محرم فصل عشق بازی وکسب تکلیف سیاسی از امام و ولی خود را به عزاداری بی روح و بی معنا بگذرانیم. چه نادانیم اگر حسین را از سیاست جدا بدانیم و چه خائنیم اگرآیین زنده نگه داشتن راه حق را با اندیشه کوتاهمان به غم و اندوه خالی مبدل سازیم...


88/9/19
8:20 عصر

چرا برای امام حسین(ع) عزاداری می کنیم؟؟؟

بدست اسماعیل معنوی در دسته محرم، عاشورا، امام حسین، عزاداری

باسلام/ درحال تهیه مطلبی وزین در خصوص فلسفه عزاداری برای امام حسین (ع) هستم، باتوجه به وجود سلایق مختلف و اندیشه های وسیع در این محیط درخواست دارم هر کدام از شما نظر خودتون رو درمورد این موضوع بیان کنید . ممنون  چرا برای امام حسین(ع) عزاداری می کنیم؟؟؟

 


88/9/15
3:21 عصر

آیا شما خائن هستید...؟!

بدست اسماعیل معنوی در دسته غدیر، عید، جانشین

از کودکی عادت کرده ام برای پذیرش هر چیز برای خودم دلیل و سند می آورم و البته گاهی برخی مسائل را فراتر از کشش عقلم تشخیص می دهم و آنگاه است که به یک فرد مطمئن متمسک می شوم. اما هدفم از ذکر این نکات این بود که مقدمه ای ذکر کنم برای عنوان نمودن این مطلب که براستی مگر دین ما ناقص بود که در غدیر خم کامل شده باشد؟  اصلا مگر معرفی یک نفر بعنوان جانشین چقدر اهمیت دارد که آن روز را عیدبزرگ خداوند بنامند؟

همگان اینگونه می گویند که با توجه به فرارسیدن زمان رحلت پیامبر (صلی الله علی و آله)می بایست شخصی بعنوان جانشین معرفی می شد تا رهبری ملت حفظ شود و از هم پاشیدگی در جامعه رخ ندهد. اما نگارنده این سطور معتقد است که این جنبه ظاهری موضوع است و محتوا چیز دیگریست، از نگاه من معرفی علی (علیه السلام) بعنوان جانشین رهبر جامعه اسلامی دین اسلام را امتیازی بخشید تا همیشه در تاریخ جاری بماند ، یعنی هرگاه پیامبر و یا ولی تان در بین شما نبود باید علی زمانتان را دریابید و به او دست بیعت دهید، دوستان و همراهان من با هر تفکر سیاسی و جبهه و گروه، علی زمانتان را دریابید،  شما مسئول هستید شاید اگر امروز با علی بیعت نکنیم و اوامرش را اطاعت ننماییم اگر در حجه الوداع هم همراه پیامبر(صلی الله علی و آله)  بودیم به خاندانش خیانت می کردیم ...


88/8/27
1:13 صبح

فوری : این خبر را با یک واسطه از آیت الله بهجت نقل می کنم

بدست اسماعیل معنوی در دسته یمن، کشتار شیعیان، ظهور

با شنیدن خبر کشتار شیعیان یمن یکدفعه یاد سخن یکی از اساتید دانشگاه وحوزه افتادم/حجت الاسلام والمسلمین استاد حاجتی می گفت روزی از آیت الله بهجت در مورد حوادث آخرالزمان و ظهور سوال شد و ایشان در پاسخ فرمودند: ( حوادث یمن را پیگیری کنید)دوستان متوجه باشید حتی اگر این احتمال که حوادث یمن به ظهور ختم شود نیز اندک باشد اما این مسئله آنقدر مهم است که عقل حکم می کند با توجه به گوینده این جملات که همه بر عرفان و وصال او به آسمان الهی صحه گذاشته اند احتیاط کنیم و بحث ظهور را جدی بگیریم. لطفا در انتشار این خبر همراه شوید

.


88/8/8
3:16 عصر

می افتد توی بغلِ حوریها و...

بدست اسماعیل معنوی در دسته حوری

1- چندین‌سالِ پیش، ایستاده بودم کنارِ مقامِ ابراهیم. شنیده بودم که آن‌جا اگر کسی دو رکعت نمازِ صحیح بخواند، گناهانش بلعتُ می‌شود ویک کله می‌افتد بغلِ حوری‌ها و... نفسم بریده بود.

نمی‌دانستم که چه باید بکنم. رفتم پشتِ مقامِ ابراهیم و دفعتاً دیدم که یک جای خالی هم چسبیده به مقام پیدا است. گفتم این‌هم نشانه! دویدم و رفتم همان‌جا ایستادم. انگار دورخیز می‌کردم برای آمرزش. پیش‌تر کلی با خدا کل‌کل کرده بودم که دو رکعت نمازِ صحیح خواندن که کاری ندارد... ایستادم به نیت کردن. زور می‌زدم که بگویم قربه الی الله. در همین حین کنارم جایی باز شد و یک پیرمردِ دهاتی، با تنبانِ گشادِ سیاه آمد و کنارم ایستاد. برای این که جا تنگ بود، نیم‌تنه‌ای هم به ما زد. با خودم گفتم چه‌قدر درکِ این مردمِ عوام پایین است. نمی‌فهمند که من الان مشغولِ چه معراجی هستم و تا چند دقیقه‌ی دیگر که نمازم تمام شود، ماننده‌ی نوزادی پاک خواهم شد و از این اباطیل... هنوز نیت نکرده بودم که یارو الله اکبر گفت و شروع کرد با لهجه‌ی دهاتی‌اش نماز خواندن. من با خودم گفتم حروف را هم از مخارج ادا نمی‌کند.

خلاصه بینِ نیتِ خودم و نمازِ یارو در گشت و گذار بودم که پیرمرد، بسم‌الله سوره‌ی دوم را خواند. بعد خیلی آرام همین‌جور که اشک از چشمانش می‌ریخت، عینِ 83 آیه‌ی سوره‌ی یاسین را به عنوانِ سوره‌ی دومِ نمازش خواند... من نمازنخوانده، جل و پلاسم را جمع کردم و زدم به چاکِ جعده... قال الم اقل لک انک لن تسطیع معی صبرا (سوره‌ی مبارکه‌ی کهف، آیه‌ی 75) ... هرگزت استطاعتِ صبر نیست!
رضاامیرخانی- مستور

88/8/7
7:56 عصر

یادی از اولین دیدار ...

بدست اسماعیل معنوی در دسته امام رضا

خاطره اولین دیدار باتو هیچ گاه از ذهنم پاک نمی شود . مردم می گفتند هر کس برای اولین بار به زیارت می آید 3 آرزویش پذیرفته خواهد شد.من بودم و دنیای پاک کودکی و هزاران آرزوی کوچک و بزرگ راستش نمی دانم آن لحظه بواسطه تو از خدا چه خواستم اما همین قدر می دانم که اگردوباره این شانس را داشته باشم اینگونه خواهم گفت: آقای من ، عزیز من، اول خودت دوم خودت و سوم هم خودت ، من خودت را می خواهم وگرنه این دنیای وانفسا که در هر خرابه ای بدست آوردنیست... و آخرت هم مگر چیزی جز عصاره وجودی شماست؟!درج تصویر

88/8/1
5:31 عصر

گزارش مجله فارین پالسی از موج خداخواهی در غرب

بدست اسماعیل معنوی در دسته


غرب می‌خواهد دوباره خداپرست شود

مجله سیاست خارجی امریکا (Foreign Policy) که از مجلات معتبر و نزدیک به وزارت امور خارجه امریکا محسوب می‌شود، در گزارشی به روند رو به گسترش بازگشت به "خداخواهی" پس از یک دوره "خداگریزی" در غرب پرداخت.

به گزارش رجانیوز، در این مقاله که با عنوان "تفکر دوباره: خدا" و به قلم "کارن آمسترونگ" منتشر شده، آمده است:

هنگامی که فردریک نیچه در سال 1882 اعلام
کرد که "خدا مرده است" با خود فکر می کرد که در جهان مدرن مردم دیگر گزینه
ها و واقعیات دینی را نمی‌خواهند. در همان زمان بود که مجله اکونومیست در
سال 1999 طرح روی جلد خود را با عنوان "خدا مرده است" منتشر کرد.

البته این بحث در دهه 1970 نیز با مخالفت
های فراوانی از سوی سیاست مداران مذهبی همراه شده بود. در همان زمان های
بود که یک روحانی کمتر شناخته شده‌‌ای در ایران به نام آیت‌الله خمینی
علیه حکومت شاه و اسرائیل بپاخاست. حتی در ایالات متحده نیز"جری فالول"
(مؤسس جنبش سیاسی مذهبی "احیا آمریکا برای خداوند"؛ مسیحی صهیونیستی که
کشیش رسمی اسبق کاخ سفید و حامی نظریه آرماگدون بود و جمعیت های دینی در
امریکا را از حالت محافظه کارانه به جنب و جوش واداشت و آن‌ها را وارد
عرصه‌های سیاست کرد) توانست نظام "سکولار انسان محوری" غرب را به مبارزه
بطلبد.

با این حال، در 11 سپتامبر سال 2001
یک‌بار دیگر ثابت شد که خدا وجود دارد و پاسخ‌گوی تمامی سؤالات است. پس از
آن حادثه بود که با خیزش یک نوع رادیکالیسم در خاورمیانه، بار دیگر مسیحیت
در کاخ سفید برای 8 سال زنده شد. به ندرت کسی را پیدا می کنید که این
تحلیل را قبول نداشته باشد؛ حتی سردبیر اکونومیست نیز با نوشتن کتابی با
عنوان "خدا برگشته است" این مطلب را تأیید کرد. اما اکنون در صحنه جهانی
نظرات و پرسش‌های فراوانی هم وجود دارد که به آن‌ها پاسخ خواهیم داد و
آن‌ها را نقد می کنیم:

"آیا خدا تنها نیروی کمک برای خوبی ها در جهان است؟"

اشتباه فکر می کرده اند

آنچه که ملحدان معروف مانند ریچارد
دوکین، کریستوفر هیچنس اشاره کرده اند این است که اعتقادات دینی به‌تنهایی
مؤثر نیست و نیروهای شیطانی نیز تأثیر دارند. آنها خود را از پیشتازان پاک
کردن نیروی الهی از روان آدمی می دانند. دینی که آنها ادعا دارند و در صدد
تبلیغ آن هستند، موجب نزاع، جدایی و جنگ خواهد بود، این مذهب زنان را به
زندان می اندازد و کودکان را شستشوی مغزی می دهد. دکترین آنها شامل اصول
بدوی، غیرعلمی و غیرعقلانی است...

این نویسندگان نه تنها درباره دین اشتباه
می کنند بلکه در مورد سیاست هم به اشتباه افتاده اند، زیرا آنها در مورد
ماهیت و جوهره بشر اشتباه فکر می کنند. عقل انسان نما همان دین انسان
نماست.

چه بخواهیم چه نخواهیم، خدا وجود دارد و
همه جا را گرفته است، زمان آن رسیده است که راهی پیدا کنیم تا با رفتاری
مهربان و در تعادل با او زندگی کنیم.

"دین و سیاست با هم جمع نمی شوند"

به اشتباه فکر می کرده اند. بعضی از رجال
مذهبی سیاسی بی سواد در انتخاب برخی نام‌ها بد سلیقگی کرده اند و با شناخت
کمی که از درک خدا دارند، آن را تنزل داده اند که از دین تصور بدی در
اذهان ما به تصویر کشیده است و موجب به‌وجود آمدن جنگ های صلیبی شد که با
افزایش حکومت های سکولار در جهان این موج گسترش یافت.

در غرب، سکولاریسم موفق آمیز بود یا
حداقل برای اقتصادهای مدرن و سیستم های سیاسی ولی کم کم در طی 300 سال این
تفکر رنگ باخت و این تفکر به محاق کشیده شده است. در عین حال، در قسمت های
دیگر جهان، نظام سکولاریسم و جدایی دین ازسیاست، مردود شناخته شد.

در خاورمیانه در کشور مصر بین سال‌های
1769 تا 1849 روحانیون توانستند به حکومت دست پیدا کنند. در ایران نیز بعد
از بازگشت آیت‌الله (امام) خمینی از تبعید به ایران، حکومت دینی پای گرفت
و ایشان حکومت غیرسکولاری را در ایران تأسیس کرد.

شیعیان سال هاست که حکومت را جدای از دین
نمی دانند، آیت‌الله (امام) خمینی توانست حکومت دینی را در نظام اجرایی
حکومت عملی کند و مدل جدیدی به جهان ارائه شود.

در سال 1906 تا 1949 حسن بنا، مؤسس جنبش
اخوان المسلمین با الهام گرفتن از پیام قرآن، نظام سکولار را محکوم کرد،
محبوبیت جنبش اخوان المسلمین برای دولت سکولار مصر تهدیدی به‌شمارمی آمد،
بنابراین، در سال 1949 حسن بنا ترور شد و تعداد زیادی از رهبران اخوان
المسلمین به زاویه رانده شدند.

در حقیقت راه و روش مذهبی که در سیاست
استفاده می شود، بسیار مهمتر از نوع استفاده آن است. کندی و اوباما نیز بر
در نظر گرفتن حقوق افراد بدون در نظر گرفتن حقوق دینی تأکید دارند که این
امر مورد رضایت بنیادگرایان پروتستان امریکا نیست؛ آن‌ها معتقدند امریکا
باید به یک ملت مسیحی متحد تبدیل شود.

"اعتقاد به خدا باعث جنگ و تعصب می شود"

البته نه آنگونه که انسان باعث می شود، زیرا این تفکر نیز دیگر امروز قابل قبول نیست.

"خدا تنها برا ی بیچاره‌ها و نادانان است"

این امر راهم اشتباه فهمیده اند.

ملحدان جدید بر این باور هستند که دین
غیرعقلانی است و به گفته مارکس افیون ملت هاست ولی خدا نشان داد که در
ثروتمندترین کشور دنیا و تشنه ترین کشور نیز نسبت به دین در جهان شیفتگی
وجود دارد.

کتاب مقدس انجیل و قران کریم بارها با
ربا خواری مخالفت کرده اند ولی قرن هاست که یهودیان، مسیحیان و مسلمانان
راه هایی را برای تجارت بیان کرده‌اند. این یکی از بزرگترین مسائل حل نشده
در تاریخ مسیحیت است که بنیانگذاران آن فکر می کردند که جمع بین خدا و
ثروت ممکن نیست تا جایی که مکس وبر در کتابی که در سال 1905 با عنوان
"اخلاق پروتسانی، روح کاپیتالیسم" منتشر کرد، موجب شکل‌گیری ایده
"کاپیتالیسم مدرن" شد.

اکنون معلوم شده است که نظام کاپیتالیسم
نیز به خطا رفته است. مذاهب شرقی مانند بودیسم سعی کرده اند که با کمک
یوگا و دیگر ریاضت های سخت به مبارزه با بیماری های روان انسانی برآیند.

برای نجات از خود پرستی بشر جدید و دستیابی به برتری ما خدا را صدا می زنیم و دین دائماً‌ ما را از خودپرستی بر حذر داشته است.

"خدا، دشمن علم و دانش است"

خدا هرگز اینچنین نیست.

شاید این ذهنیت از رفتار کلیسا و تفتیش
عقاید قرون وسطی با دانشمندان یا برخورد با فرضیه تکامل یا تحقیقات در
مورد سلول های بنیادی ناشی شده باشد، زیرا مسیحیان این امر را در تضاد با
آموخته های انجیل می دانند.

ولی تحقیقات نشان داده است که دین مسیحیت
اساساً ‌با دانش مغایرت ندارد واین بحران تنها مختص قرن 17 بوده است.
اشتباهی که غرب مدرن در نوع نگاه به عقاید دینی دارد، این است که آن را
متضاد با دانش و علم می داند و به هیچ وجه علم را نشانه شیطان نمی داند.

"خدا مخالف دموکراسی است"

این امر نیز اشتباه فهمیده شده است.

انتشار کتاب "برخورد تمدن ها"، توسط
ساموئل هانتیگتون مشکلاتی برای ادامه بسط دموکراسی در جهان پدید آمد. در
اوایل شروع قرن بیستم روشنفکرهای مسلمان دلباخته کشورهای غربی به‌ویژه
انگلستان و فرانسه موجب انحراف افکار مسلمانان شدند و به جای الگو و ایده
آل قرارگرفتن دین، ارزش های دموکراسی حاکم شد و توسط دولت های غربی نیز
این گرایش کاذب تقویت می شد؛ از جمله سران این کشورها می توان به شاه
ایران، صدام و حسنی مبارک اشاره کرد که مردم را به نوعی دعوت به اصول
انسانی و حقوق دموکراتیک می کردند.

اکنون مقاومت زیادی از سوی کشورهای جهان
برای تطبیق خود با مدل سکولار غربی به‌وجود آمده و بسیاری از مردم جهان
خواهان آن هستند که خدا نقش بیشتری در زندگی آنها ایفا کند. بر اساس بررسی
انجام شده توسط مؤسسه گالوپ در سال 2006، بیش از 46 درصد از مردم امریکا
به‌شدت خواهان پررنگ شدن نقش خدا در تمامی مراحل زندگی‌شان شده و خواهان
آن هستند که دستورات الهی به‌عنوان منابع قانونی در قانون کشورشان به‌کار
گرفته شود. آن‌ها به دنبال قانون شریعت هستند نه قوانیینی که سیستم دولت
های غربی بر آنها دیکته می‌کند. مصلحان مسلمانی مانند شیخ علی قما و طارق
رمضان بر این باورند که باید اول در جامعه زمینه و شرایط مهیا باشد زیرا
بعضی از احکام کلی نیستند و بسته به شرایط و موضوعات تعدیل می شوند ومثلاً
بسته به نوع حکم و انعطاف بازار ممکن است، تغییر کنند.

اکنون غرب به این نتیجه رسیده است که
مذهب علت ایجاد مشکلات سیاسی در جهان نیست. ما برای حل مسئله نیازمند درک
آن هستیم. بعد از انقلاب اسلامی ایران، "هر کس که مذهب را جدی بگیرد!"
باعث عصبانیت و ناراحتی دولتمردان امریکا می شود. سیاستمداران در تحقیقات
و پژوهش های معاصر در مورد شیعه به‌شدت باعث ناراحتی آنها می شوند، امریکا
باید در زمان بحران به شدت از تکرار اشتباهات مهم خودداری کند. موضوعات
مذهبی باید در دانشگاه هایی مورد مطالعه قرار گیرد که مسائل اقتصادی،
سیاسی واجتماعی همان منطقه را پوشش دهد. در این صورت، ما به راحتی اثرات
متقابل مذهب بر تنش های سیاسی را به‌دست می آوریم و در مواجهه با آن‌ها با
اشتباهات کمتری برخورد خواهیم کرد.

سال های قبل کتاب های زیادی در حمله به مذهب منتشر می شد، کتاب های سام هاریس با عنوان:

The End of Faith: Religion, Terror, and the Future of Reason

ریچارد دوکینز با عنوان:

The God Delusion

کریستوفرهیچنز با کتاب:

God Is Not Great: How Religion Poisons Everything

و ده‌ها کتاب دیگر که علیه اسلام و مذهب منتشر شده است.

اما به‌تازگی همه چیز برعکس شده و گرایش
به اسلام و دین بسیار زیاد شده است، زیرا استقبال فراوانی از اعتقادات
دینی و گرایش های الهی می شود و کتاب های زیادی نیز از این دست به چاپ
رسیده است. از این دست کتاب ها می توان به کتاب‌هایی از رابرت رایتزبا
عنوان:

The Evolution of God

که بیشتر در زمینه انقلاب روانشناسی در اعتقادات مذهبی است و یا در زمینه اقتصادی جان مایکل ویت و آدرین وولد ریچ با کتاب:

God is Back

"بازگشت خداوند" که با جدیت به‌دنبال یافتن رابطه ها و مشترکات میان دین با مدرنیته هستند، اشاره کرد.

پژوهشگر مذهبی جان اسپوسیتو و متخصص آمار
دالیا موجاهد کتاب "چه کسی در مورد اسلام صحبت می کند: یک میلیاردر مسلمان
واقعاً‌ چگونه فکر می کند؟"

Who Speaks for Islam: What a Billion Muslims Really Think

را منتشر کرده است که در آن با بیش از 50
هزار مسلمان در کشورهای جهان مصاحبه شده و ثابت می کند که غرب سال های سال
است در مورد مسلمانان اشتباه فکر می کرده و اسلام را به درستی نشناخته است.

منبع:رجانیوز


88/7/6
11:17 عصر

امام شعر می گوید...!

بدست اسماعیل معنوی در دسته امام رضا

نمره ی ائمه ی معصومین (علیهم السلام) در کار دنیا و آخرت 20 است! حتماً می دانید! اغلب امامان ما در موقعیتهای مختلفی شعر سروده اند. مثلاً اشعاری بلند و زیبا از امام سجاد (ع) داریم که از زندان بودن دنیا شروع می کند و در انتها به مصیبت کربلا می انجامد.

امام رضا (علیه السلام) نیز اشعار زیادی دارند.

در یکی از مجالسی که مأمون برای به ولایت عهدی کشاندن امام ترتیب داده بود، یکی از عالمان شیعه به نام دعبل خزاعی، درباره ی قبر امام کاظم (ع) چنین شعری خواند:

و قبرٌ ببَغدادَ لِنَفسٍ زکیةٍ
تَضَمَّنُها الرَّحمنُ فی الغرفاتِ

یعنی: و قبری در بغداد است که مربوط به جان پاک [امام موسی بن جعفر] است که خدای مهربان او را در غرفه های بهشت جای داده است.

امام رضا (ع) در ادامه ی این شعر، شعری سرودند:

و قبرٌ بطوسٍ یا لَها مِن مصیبةٍ
اَلَحَّت علی الأحشاءِ بالزَّفَراتِ

الی الحَشرِ حتَّی یَبعَثَ اللهُ قائماً
یُفَرَّجُ عنَّا الغَمَّ و الکُرُباتِ

یعنی:

مویه کن بر قبر غریبی که در طوس است! وای از این مصیبت که تا صبح حشر، دلها را در آتش اندوه می گدازد. تا آنکه خداوند، قائم (عج) را برانگیزد و او بار سنگین دردها را از دوش ما بردارد، و رنجهای بیکران ما را شفا دهد.

 

منبع: سایت مستور-مناقب آل ابی طالب، ج 4، ص 338؛ به نقل از امام علی بن موسی الرضا، مرضیه محمد زاده، ص

امام رضا(علیه السلام)

88/4/16
6:6 عصر

سلام برسرزمین اعتکاف

بدست اسماعیل معنوی در دسته اعتکاف، مهدی، کربلا

احمد-علی-زهرا-میلاد-مریم-بابک... و تو همچنان اسامی مدعوین خود را می نوشتی و من هماره در حسرت یک نیم نگاه.

 نمی دانم شاید ظرف چرکین قلب من طاقت جوشش طراوت شراب اعتکافت را نداشت، به کدامین خطا از صفحه عاشقانت قلم گرفته شدم؟! شاید نه ! همین که امروز به تو امیدوارم و به سوی تو آمده ام خود نشانه ای از شعله ور بودن مشعل عشقت در صحرای سرد و ناریک قلبم است.

همیشه برایم سوال است فرزند زهرا این روزها در کدام مسجد به اعتکاف می رود. کدام حریم برای وجود نازنینش پاکتر است؟ برای او که عین پاکی و عین صداقت و عین صفاست ... کدام حریم بهتر از سرزمین خونین کربلا.. همان جایی که هنوز با خاطراتش زنده ام و اگر کسی از کوچه قلب ما عبور می کند به حرمت این است که روزگاری با پای پیاده به شوقش طی طریق کردم ...

سلام برسرزمین اعتکاف مهدی(عج)...کربلا

l

<      1   2   3      >